VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Србија

Prošle noći Srbiju pogodilo nevereme - Najveću štetu "pretrpeli" voćarski krajevi

U noći za nama Srbiju je pogodilo nezapamćeno nevreme. Mnogi delovi zemlje imali su nemerljive štete, a neki krizni štabovi su odmah zasedali kako bi odreagovali na vreme. Ipak da li je to bilo dovoljno?

Kiša, grad i grmljavina zadesile su juče, u u večernjim satima područje Jugozapadne, Centralne i deo Istočne Srbije. Posebno su stradali Peštarska visoravan, kao i područje oko Kraljeva i Kruševca.

Nevreme je bilo uslovljeno ciklonom, koji se iz Sredozemlja premeštao prema Balkanu, u sklopu koga se nestabilna i vlažna vazdušna masa, u jugozapadnoj visinskoj struji, premeštala preko pomenutih područja Srbije stvarajući vrlo povoljne uslove za pojavu olujne nepogode, naveli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Sa ukupno 119 lansirnih stanica ispaljene su 744 rakete, sa 5 radarskih centara: Kruševca, Sjenice, Bešnjaje, Niša i Crnog Vrha. U većini mesta, koje je zahvatio jak oblačni sistem kumulonimbusnih oblaka sa potencijalnim gradom, izbegnute su štete i sprečena je pojava grada, ili je bila pojava sugradice i grada bez štete, osim mestimično na relativno malim površinama u odnosu na površine zahvaćene olujno-gradonosnim oblacima.

Danas i sutra se takođe očekuju loši vremenski uslovi.

Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmljavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni pljuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mesta od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 h.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen