VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Србија

Do krupnijih i sočnijih plodova paradajza u samo 4 koraka

Paradajz je definitivno ona povrtarska biljka koju najčešće sadimo i čije plodove najviše volimo da uberemo. Ona se može naći u skoro svakoj bašti. Baš zato što je tako omiljena među povrtarima i domaćicama, mnogi žele da plodovi koje uberu budu što ukusniji. Ukoliko do sada plodovi vašeg paradajza nisu bili toliko krupni i sočni kao što ste očekivali, pročitajte naše savete i saznajte gde ste grešili.

Odabir sorte ili hibrida paradajza
Svaka sorta paradajza neće uvek biti dobra ukoliko se sadi na različitom zemljištu ili za različite uslove uzgoja. Na primer, nećete postići jednak efekat sa istim hibridom paradajza ako ga gajite na otvorenom prostoru i na terasi.
Zato morate voditi računa pre odabira sorte ili hibrida koji želite da posadite u vašoj bašti. Najbolje je da se pre sadnje konsultujete sa stručnjakom koja vrsta paradajza je dobra za vaše uslove gajenja.

Pravilna sadnja paradajza
Bez obzira na to koju ste sortu paradajza odabrali i da li ste biljke kupili u prodavnici ili ste ih sami posadili, uvek ih ostavite 1 do 3 dana pre nego što ih posadite.
Ovo je veoma koristan trik kog se pridržavaju mnogi uspešni povrtari i koji omogućava gornjem delu biljke da raste u visinu, umesto da se povija. Takođe, u zemlju posadite koren i pola stabla paradajza. Na taj način će biljka postati jača i stabilnija.

Zalivajte pametno
Da biste vaše biljke zaštitili od naglih udara vetra, ogradite ih žicom dužine 5 metara na udaljenost od oko 25 cm u prečniku oko stabljike. Savetuje se da između dva stabla postavite kanticu sa vodom. Saznajte kako i koliko često treba zalivati povrće.
Na kantici napraviti rupice na dnu i sa spoljašnjih strana. Dno kante postavite u zemlju i napunite je vodom i đubrivom. Tako će ova mešavina prolaziti kroz rupe i prihranjivati zemljište.

Pravilna nega paradajza
Svakoj biljci je potrebno dosta vode i hrane da bi se uspešno razvijala i da bi na kraju stvorila velike i sočne plodove. Zato se preporučuje da odmah nakon sadnje koristite dugoročno đubrivo.
Nakon prvog branja, svakoj biljci bi trebalo dodati 3 kašičice amonijum-sulfata. Tako će se biljke brže razvijati. Takođe, potrebno je da redovno lomite bočne izdanke. To će pomoći da plod bude veći i da brže sarzeva.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!