VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Србија

Cimet - odličan saveznik u borbi protiv gojaznosti

edan od najpopularnijih i najromantičnijih začina koji postoji jeste cimet. Njegov veoma privlačan orijentalni miris upotpunjuje ukus mnogih jela, među kojima su naravno i poslastice. Većina upotrebljava cimet za pripremu svojih kulinarskih remek-dela, mada je malo onih koji znaju kakve sve dobrobiti ovaj začin pruža. On pomaže u gubljenju viška kilograma, pa se slobodno može svrstati u prirodno sredstvo za mršavljenje.

Jutarnji čaj će biti još ukusniji ako u njega dodate cimet, a s druge strane, odmah će početi da deluje kao sredstvo za mršavljenje. Još je bolje ako u čaj dodate i med. Na jednu šolju čaja treba staviti kašičicu mlevenog cimeta i dve kašičice meda.

Ukoliko kombinaciju cimeta i meda konzumirate u popodnevnim satima, obavezno joj treba dodati i đumbir. Cimet i đumbir su još jedna sjajna kombinacija za mršavljenje. Ove dve komponente su postale sinonim za brzo sagorevanje masnih naslaga. Pomešajte dve kašičice meda sa pola kašičice cimeta i pola kašičice đumbira. Ovo može postati odličan namaz za tost kada dođe vreme za užinu.

U večernjim satima treba prokuvati 2 decilitra vode s jednakim delovima meda i cimeta i popiti pola sata pre odlaska na spavanje.
Upotreba cimeta za mršavljenje je prilično bezbedna metoda, jer on spada u vrlo sigurne i netoksične začine. Ipak, treba znati da je cimet začin za zagrevanje tela, tako da se ne treba upotrebljavati za vreme groznice i povišene temperature. Oprez se preporučuje i osobama s povišenim krvnim pritiskom.

Osobe sa oštećenom sluzokožom želuca ne bi trebalo da konzumiraju veće količine cimeta na prazan stomak. Generalno, preterana doza cimeta i kod zdravih osoba može izazvati reakciju želuca, mučninu, pa čak i povraćanje, tako da neumerenost nije preporučljiva.

Neke osobe mogu dobiti alergijsku reakciju na cimet (obično u vidu osipa), baš kao i na bilo koju drugu supstancu ili hranu, ali takvi slučajevi su veoma retki. Ipak, cimet je kao začin bezbedan za upotrebu i vrlo retko izaziva bilo kakve neželjene reakcije.

Tekst je objavljen u časopisu Poljoprivrednik

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen