VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Поради ниските температури, неповолна агрометеоролошка прогноза

Разладувањето на атмосферата не им оди во прилог на градинарските култури кои се одгледуваат на отворено, тутунот и пчелините семејства, предупредуваат агрометеоролозите од Управата за хидрометеоролошки работи, во анализата за следната недела

Разладувањето на атмосферата, подпросечните дневни температури и малите врнежи од дожд беа главна одлика и клучна причина за забавување на процесите кај земјоделските култури во изминатата седмица.

Таквото време за жал ќе продолжи и во текот на наредниот период, со поголеми услови за нестабилност особено попладне, кои можат да предизвикаат и појава на град и да причинат штети кај земјоделските култури.

Ваквото разладување не е погодно за расадените култури на отворено од областа на градинарството и кај тутунопроизводството, но и кај оризопроизводството каде повисоки температури се потребни за непречено поникнување на оризот.

Вакви временски услови во овој период на интензивен развој на пчелните семејства, исто така не им одат во прилог и кај нив ќе се забележи застој, токму поради подолгиот период со вакви неповолни временски и температурни услови.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen