VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Свет

„Дожд од зеленчук“ за животните погодени од пожарите во Австралија

Минатата недела надлежните лица испуштиле над 2.000 килограми слатки компири и моркови врз различни области.

Владата на Нов Јужен Велс работи на осигурување дека кенгурите кои се погодени од австралиските пожари се нахранети. Ова се дел од напорите за враќање на дивиот свет по пожарот, изјавил Мет Кин, министерот за енергија и животна средина.

Минатата недела надлежните лица испуштиле над 2.000 килограми слатки компири и моркови врз различни области.

„Обезбедувањето дополнителна храна е една од клучните стратегии кои ги користиме за да го свртиме вниманието кон опстанокот и закрепнувањето на загрозените животни. Првичните проценки за пожарот покажуваат дека живеалиштето на неколку важни популации на кенгури е изгорено во неодамнешните пожари. Кенгурите обично го преживуваат пожарот, но потоа остануваат заробени со ограничено количество на природна храна бидејќи огнот ја уништил вегетацијата околу нивното живеалиште“, истакнал Кин.

„Ова е најраспространетиот “дожд од зеленчук што сме го направиле досега за кенгурите“, додал тој.

„Валабите се марсуалци – исто како кенгурите и живеат на карпести подрачја, гранитни излези и карпи. Постојат 15 видови на валаби во Австралија, но повеќето исчезнале и сега се сметаат за загрозени. Видот се смета за загрозен во Нов Јужен Велс“- вели веб-страницата на Министерството за животна средина и енергија во Австралија.

Речиси половина милијарда животни се погодени од пожарите само во Нов Јужен Велс, потенцијално со милиони мртви, тврдат еколозите на Универзитетот во Сиднеј. Оваа бројка вклучува птици, влекачи и цицачи. Исто така, се исклучени инсектите и жабите – што значи дека вистинскиот број е веројатно многу поголем.

„Вкупниот број на животни погодени во Австралија може да достигне дури и милијарда“, смета екологот на Универзитетот во Сиднеј, Кристофер Дикман.

За кенгурите, владата на NWS планира да обезбеди дополнителна храна, сé додека природните извори на храна и вода не ги надополнат засегнатите области.

„Ние исто така поставивме камери за да го следиме внесувањето на храната и бројот и разновидноста на животните таму“, изјавил Киан.

Извор: CNN

А.Г.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen