VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Свет

Што треба да сторат земјоделците за време на пандемија

Вирусот може да остане на пакувањето храна или на други површини. Вонредната состојба го менува режимот на сите, вклучувајќи ги и земјоделците, кои исто така треба да се придржуваат кон некои ограничувања

Што треба да сторат земјоделците, чие обработливо земјиште и пасишта се во области со ограничувања на движење низ целата земја? Одговорите на што да се прави во овој случај се дадени од agrarheute.com.

Усогласеноста со одредени безбедносни мерки е задолжителна. Особено за одгледувачите во обезбедување засолниште за животни, следење, хранење и грижа за нив, советува Ханс Јоаким Фукстер.

Ако еден земјоделец е заразен со ковид 19 или е под карантин, тој треба да има можност да побара финансиска поддршка за фармата. Ако тој е болен, треба да се искористи социјалното осигурување за земјоделците, шумарските работници и градинарите.

Ковидната пандемија подлежи на истите правила како и секоја друга пандемија.

До сега, експертите се убедени дека коронавирусот не може да се пренесе преку храна. Во исто време, сепак, може да остане на пакувањето со храна или на другите површини. Покрај тоа, земјоделците кои веќе се болни не треба да бидат без работа. Тие мора да бидат изолирани дома сè додека не бидат целосно излечени и не постои ризик да заразат други.

Не е познат случај на инфекција со коронавирус кај домашни миленици, кокошки, свињи и говеда. Сепак, сè уште има недоволни научни податоци за тоа дали кучињата и мачките можат да го пренесат вирусот на луѓето и дали животните воопшто можат да придонесат за пренесување на вирусот.

Ковид 19 не е опасен за животните.

А.Г.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen