VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Цреша

Црешите изобилуваат со витамините А, Б и Ц, фолна киселина, калциум, калиум, железо.


Црешата (Prunus avium) е листопадно дрвенесто растение од родот Prunus и припаѓа на фамилијата Рosaceae, чии истоимени плодови цреши, се користат во исхраната како овошје. Црешата е всушност месест плод кој има семка и е дел од една голема фамилија.
Слатки и вкусни, полни со хранливи материи и одлични за здравјето на човекот, Црешите изобилуваат со витамините А, Б и Ц, фолна киселина, калциум, калиум, железо.

Витаминот Ц, каротеноидите и антоцијаните спаѓаат во групата на антиоксиданси и имаат голема улога во организмот бидејќи спречуваат оштетување на клетките од слободните радикали. Црешите како мошне јак антиокиданс ги забавуваат стареењето, развојот на хроничните болести, вклучувајќи ги и срцевите заболувања, канцерот, Алцхајмеровата болест, дијабетесот и дебелината.

Тие се богати со калиум и тој го одржува балансот на телото кој лесно се променува со внесување на многу солена храна. Црешите помагаат во намалувањето на холестеролот, особено лошиот познат како ЛДЛ-холестерол чие високо ниво се поврзува со срцеви заболувања, а намалувањето помага во намалувањето на срцевите болести.
Црешите содржат бројни фитохемикалии и диетални влакна кои се поврзуваат со намалување на ризикот од колоректален рак. Внесувањето на големо количество диетални влакна помага и при контрола на телесната тежина.

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!