VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Фарми на кров во Њујорк користат дождовна вода за производство на зеленчук

Фармите собираат милиони литри дождовна вода годишно, која ако не се собере може да направи проблеми во одводниот систем на градот

Овие неверојатни фарми на крововите во Њујорк ја претвораат дождовната вода во зеленчук и на тој начин произведуваат одржлива храна за локалното население. Фармите собираат милиони литри дождовна вода годишно, која ако не се собере може да направи проблеми во одводниот систем на градот. Фармите ја користат водата за да произведат 36 тони продукти.

Зеленчукот се одгледува во почва со длабочина од 25 см, а како ѓубриво се користи компост од отпад од храна. Зелените покриви исто така го намалуваат загревањето на воздухот во градот и ја намалуваат потрошувачката на енергија за ладење. Во нив живеат и 40 пчелни семејства.

Половина од продуктите кои ги произведуваат фармите се продаваат на локални ресторани, а остатокот на локалното население. Поради растот на популацијата во светот мора да најдеме други начини на производство на храна, а бидејќи се повеќе луѓе живеат во градски средини, фармите на кров се одличен начин да се искористи просторот кој не се користи воопшто. Истовремено, со тоа се намалува потребата за транспорт на храна и се намалува емисијата на стаклeнички гасови.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen