VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Со заштита на природата и животните до здрава храна

Проектот финансиран од Европската Унија „Одржливо земјоделство за одржлив Балкан“ го предводи конзорциум од партнерски организации од Србија, Црна Гора, Косово, Албанија и Северна Македонија

Изминатиот викенд во Зрењанин, Република Србија, се одржа првата регионална конференција за заштита на биодиверзитетот и благосостојбата на животните во земјоделските региони, „Одржливо земјоделство за одржлив Балкан“. На дводневната конференција на која учествувале преставници од јавните институции, цивилното општество, академската заедница и медиумите, од земјите на Западен Балкан, се преставени примери на добри практики во земјоделието кои ги заштитуваат природните ресурси, дивиот свет и благосостојбата на домашните животни, со што се обезбедува здрава средина за производство на храна.

Овој голем регионален проект започна пред четири години, со цел зајакнување на капацитетите на цивилното општество во соработка со државните институции и науката, кои сакаат да ја променат реалноста во областа на земјоделското производство. Со размена на искуството, знаењето и креирањето политики за заштита на природата во земјоделскиот сектор на регионално ниво, може да се постигне многу.

Земјите од регионот се многу слични не само по менталитет, природните опкружувања, туку и по проблемите кои ги мачат земјоделците. Како што беше речено, платформата ќе продолжи да функционира и по завршувањето на овој проект. Целтта е 30 отсто од неискористената територија на Балканот, да се претвори во земјоделско земјиште со висока вредност што значи обезбедување на здрава и безбедна храна за сите. Проектот е финансиран од Европската Унија.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen