VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Рекордна инвестиција преку ИПАРД 2 во Струга

Фабриката „Подгорка“ доби највисока финансиска поддршка од Мерката 3 - Инвестиции во преработка и маркетинг на земјоделските производи, во износ од 2,2 милиони евра

Новата инвестиција, која ќе се занимава со за производство, обработка, расекување и пакување на месо по најсовремени стандарди, вчера во присуство на највисоки преставници од Владата, беше отворена во Струга. Фабриката доби највисока финансиска поддршка од Мерката 3 - Инвестиции во преработка и маркетинг на земјоделските производи од ИПАРД 2 програмата, во износ од 2,2 милиони евра.

Сопственикот на компанијата Мевмед Џемајлоски, информираше дека „Подгорка“ во моментов вработува околу 50 лица од струшкиот регион, а со проширување на капацитетите на фабриката, планирани во 2020 и 2021 ќе се отворат места за уште 100 нови вработувања, со што ќе се оствари дополнително раздвижување на локалната економија, преку користење на домашни добавувачи во процесот на производството.

Директорот на платежната агенција Николче Бабовски информираше дека преку ИПАРД 2 програмата, досега се склучени 1.355 договори по сите мерки, со вкупна вредност од 31.5 милиони евра. До овој момент, Република Северна Македонија, искористи 39,5 проценти од вкупно расположливите средства од ИПАРД 2. Ова значи дека 814 договори се веќе авторизирани и на сметките на апликантите се враќаат 12,4 милиони евра за целосно реализирани инвестиции.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen