VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Пченка

Пченката (Zea mays) е значајна житна култура за која е докажано дека е богата со антиоксиданси, а воедно е и многу значајна заради нејзиниот нутритивен состав.

Пченка
Пченката (Zea mays) е значајна житна култура за која е докажано дека е богата со антиоксиданси, а воедно е и многу значајна заради нејзиниот нутритивен состав.
Пченката е добар извор на растителни влакна кои го намалуваат холестеролот во крвта и го регулираат крвниот притисок. Поради влакната и протеините што ги содржи, пченката е добра за регулирање на гликемијата. Исто така влакната помагаат при запек (констипација) и овозможуваат побрзо отстранување на штетните материи од организмот.

Пченката е богата со витамин Ц, кој е важен за обновување на ќелиите како и за силен имунитет, потоа со магнезиум кој е одличен за нервниот систем и контракции во мускулите. Богата е со Б витамини кои се важни за енергијата на метаболизмот, витамин Б1, кој е важен за добрата работа на мозокот. Пченката, исто така, е богата и со антиоксиданси, кои се од исклучителна важност за здравјето. Богата е со моќните антиоксиданс заексантин и лутеин кои го подобруваат и штитат здравјето на очите.

Пченката е житарка која овозможува добра исхранетост на нашиот организам поради тоа што ја подобрува искористливоста на некои витамини и минерали, а во нејзиниот состав не содржи глутен и претставува безглутенска житарка која наоѓа голема примена во исхраната, и може слободно да ја консумираат лица кои што имаат целијакија (неподносливост на организмот на глутен).

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!