VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Потпишана спогодба фитосанитарна политика

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа оствари средба со Амбасадорот на Република Албанија во Северна Македонија Н.Е. Фатос Река, на која беше потпишана Спогодба за фитосанитарна политика меѓу Северна Македонија и Албанија

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа оствари прва средба со Амбасадорот на Република Албанија во Северна Македонија Н.Е. Фатос Река, на која беше истакната успешната соработка меѓу двете земји во областа на земјоделството и обостраниот интерес за понатамошно унапредување на истата.
Министерот Хоџа истакна дека потпишувањето на усогласената Спогодба за фитосанитарна политика меѓу двете министерства, е многу важен чекор за олеснување на трговијата со земјоделско-прехранбени производи со почитување на законските одредби и фитосанитарните процедури на двете земји.

Министерот предложи да се реализира билатерална средба со неговиот албански колега во блиска иднина, во рамки на која ќе биде потпишана споменатата Спогодба.
На средбата беше разговарано за можноста за заеднички настап на македонските и албански компании од земјоделскиот сектор на европскиот пазар, а беше дадена поддршка за нови иницијативи и заеднички проекти во процесот на прилагодување кон ЕУ.

Амбасадорот Река потенцираше дека Албанија во последните години посветува големо внимание на агротуризмот, како нова гранка за која постои голем интерес и кое може да биде пренсено и во нашата земја.
На крајот од средбата министерот Арјанит Хоџа истакна дека неговиот кабинет е отворен за соработка и развивање на нови заеднички идеи и проекти за продлабочување на билатералната соработка во земјоделство меѓу нашите соседни земји.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen