VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Поројните дождови ќе предизвикаат појава на пепелница и пламеница

Повремените поројни дождови ќе створат услови за појави на болести кај растенијата, како трулеж на плодовите, пламеница и пепелница кај виновата лоза

Изминатиот период беше одбележан со високи дневни температури и повремени појави на локални врнежи, ваквите временски услови позитивно влијаеа за развојот на пролетните земјоделски култури, како и на овошките и виновата лоза, кои се во фаза на налевање и зреење на плодовите.

Изминатиот викенд на одредени места во земјава имавме облачно време, на места нестабилно со пороен дожд, а вдолж Повардарието појава на засилен ветер. Од денес па во наредните седум дена ќе имаме стабилни временски услови, со благо намалување на дневните температури. Ваквите временски услови ќе влијаат позитивно на порастот и развојот на земјоделските култури, како и зголемен квалитет на нивните плодови.

Повремените поројни дождови ќе створат услови за појави на болести кај растенијата, како трулеж на плодовите, пламеница и пепелница кај виновата лоза, за што се препорачува да се преземат соодветни мерки за нивно сузбивање. Заради високите температури и недостатокот на врнежи во одредени региони, се препорачува да се надокнади потребата од вода на растенијата со наводнување.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!