VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

October 15, 2020, 7:10:36 AM
Македонија

Порибување со крап во Глобочица

Околу 300 единки возрасен крап, денеска беа пуштени во водите на вештачкото езеро Глобочица

Околу 300 единки возрасен крап, денеска беа пуштени во водите на вештачкото езеро Глобочица. Порибувањето е дел од законските обврски на концесионерот „Крап 2015“ кој стопанисува со водите на езерото.

Cyber Green Market News

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа заедно со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ, учествуваа на денешното утринско порибување на езерото, на брегот од месноста Теснец.

Државниот инспекторат за земјоделство подолжуваме да се грижи за природата и за зачувување на природниот биодиверзитет.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259