VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Откупни центри во Ресен, Струмица и Скопје

Дистрибутивен центар во Ресен е потребен за да се надмине проблемот со складирање и чување на земјоделските производи, пред се јаболката што ќе доведе кон стандардизирано производство и комерцијализација на домашниот и меѓународниот пазар

По успешните преговори со Светска Банка за проектот Модернизација на земјоделството, во вредност од 46 милиони евра, Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, најавува изградба на два откупни центри за земјоделски производи. Тие ќе бидат лоцирани во Ресен и Струмица, а агрофуд - платформа е планирана во Скопје. Изградбата на совремнен откупно дистрибутивен центар во Ресен е потребен за да се надмине проблемот со складирање и чување на земјоделските производи, пред се јаболката што ќе доведе кон стандардизирано производство и комерцијализација на домашниот и меѓународниот пазар, додека пак, откупно дистрибутивниот центар во Струмица ќе се фокусира на главните култури произведени во регионот, како што се домати, зелка и пипер.

Откупно дистрибутивниот центар во Скопје, ќе допринесе кон подобрување на снабдувањето со безбедни и стандардизирани производи од свежа храна за потрошувачите во скопскиот регион.
За оваа цел министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, го посети откупно дистрибутивниот центар на Агроаломентате во Рим, Италија. Посетата на Агроаломентате е со цел да се преземат и осознаат добрите пракси како и работата на квалитетниот менаџмент кои придонесуваат оваа агрофуд платформа да биде една од најзначајните и најуспешните во Европа.

На средбата со менаџментот на Агроалиментаре било заклучено дека изградбата и менаџирањето на ваков тип на откупно дистрибутивен центар во Република Северна Македонија значително ќе допринесе за модернизирање и унапредување на земјоделството не само во државата туку и во целиот регион.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen