VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Орев

Оревите се богати со многу хранливи материи, корисни за здравјето, особено Омега-3 масни киселини кои се од суштинско значење за оптимално здравје.


Оревот е долговечно листопадно дрво чиј плодови, ореви се користи во секојдневната исхрана. Плодот има јатка која ја дели внатрешноста на два дела, нивните јадра имаат згрчена површина во внатрешноста на школката, при што потесетуваат на мозок. Оревите се богати со многу хранливи материи, корисни за здравјето, особено Омега-3 масни киселини кои се од суштинско значење за оптимално здравје. Оревите се добар извор на здрави масти, протеини, витамин Е, Б и К, минерали и фитохемикалии наречени стероли. Исто така, богати се со фитокомпоненти и се одличен извор на селен, фосфор, магнезиум, цинк, железо и калциум.

Оревите го намалуваат нивото на шеќерот во крвта, бидејќи се богати со растителни влакна кои имаат својство да го продолжуваат процесот на метаболизмот на јаглените хидрати, а тоа го намалува шеќерот во крвта.
Антиоксидантите се во основата на тоа одлично влијание на оревите. Тие се борат со воспаленијата кои предизвикуваат различни болести, како и со слободните радикали, виновни за предвременото стареење на клетките.

Благодарение на посебните растителни протеини и влакна во составот, оревите помагаат побрзо да се влезе во форма Тие заситуваат, полнат со енергија и го помагаат метаболизмот. Благодарение на омега-3 масните киселини и антиоксидантите во составот, оревите го намауваат ризиот од некои видово на рак, меѓу нив се ракот на дојката, простатата, јајниците.
Липопротеини во оревите исто го забавуваат стареењето и помагаат за регенерацијата на клетките. А неколку ореви на ден помагаат за подобра концентрација, меморија, способност за помнење на нови информации и обработка од мозокот, како и намалување на ризикот на Алцхајмерова болест.

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen