VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Оптимални температури за изведување на жетвата

Во текот на наредната седмица не очекуваат временски услови со поумерени температури на воздухот кои нема да го надминат 34-тиот степен, и би биле оптимални за изведување на жетвата во Пелагонија каде поголемиот дел од површините под пченица се спремни за жетва.

Променливото време со поладневна нестабилност која е карактеристична за изминатите денови, донесе обилни врнежи во Битолскиот дел од Пелагонија кои во изминатиот период беа дефицитарни, што допринесе за развој на пролетните окопни култури на кои им се закануваше проблем со сувата почва.

Ваквите временски услови ја прекинаа жетвата за кратко, но во секој случај добивката од врнежите е поголема од онаа на одложувањето на жетвата.

Стабилизацијата на времето во втората половина од седмицата на поголем дел од Републиката им овозможува непречени жетвени работи на земјоделците, додека температурите на воздухот се карактеристични за овој период од годината.

Во текот на наредната седмица не очекуваат временски услови со поумерени температури на воздухот кои нема да го надминат 34-тиот степен, и би биле оптимални за изведување на жетвата во Пелагонија, каде поголемиот дел од површините под пченица се спремни за жетва.

Ваквите временски услови ќе бидат оптимални и за рзвој на средностасните и касните сорти овошки и за виновата лоза каде имаме фаза на развој- пораст на бобиците.

Очекуваните временски услови во наредниот период треба да се одразат позитивно врз целокупното земјоделско производство.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen