VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Неповолна состојбата со пролетната сеидба и развојот на овошките

Во новата агрометеоролошка прогноза објавена денес се предвидува дека во наредните десетина дена ќе продолжи неповолната состојба со пролетната сеидба, а ниските утрински и дневни температури ќе го забават нормалниот развој на овошките

Променливото и врнежливо време продолжи и во текот на изминатиот период, што предизвика застој и прекинување на пролетната сеидба, едновремено и застој во развојот на овошките заради ниските утрински и дневни температури, се вели во последниот агрометеоролошки билтен.
Вредностите на минималните температури беа во границите на издржливост на овошките во овој период од развојот, но забележаните штети од измрзнувања се од предходниот период од почетокот на месецот.

Во текот на наредната седмица не очекуваат слични временски услови , со повремени врнежи и со температури околу 22оС, што, во голема мерка ќе ја продолжи неповолната состојба со пролетната сеидба,ниските утрински и дневни температури ќе го забават нормалниот развој на овошките, додека есенските посеви се можеби и единствените на кои им одговараат ваквите временски услови. Особено ваквото време е неповолно за пчеларството во овој период од развојот на пчелните семејства каде се потребни повисоки температури и суво време без врнежи.

Инаку во деновите од викендот времето ќе биде стабилно, суво и потопло.
Од почетокот на следната недела ќе има локална појава на краткотраен пороен дожд и ретки грмежи.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen