VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

България

Наближава Празникът на черешата в Кюстендил

От 26 до 28 юни ще бъдат изложени над 170 сорта череши

Над 170 сорта череши от колекционните си насаждения ще представи Институтът по земеделие в Кюстендил на традиционния Празник на черешата. Неговото тринадесетото издание ще се проведе от 26 до 28 юни 2020 г. в града, съобщи БНР.
Фондът на института ще покаже популярни и характерни за района имена, като „Победа“, „Черна Конявска“, „Кюстендилска хрущялка“, „Мизия“, „Данелия“ и други.

Сдружението по туризъм – Кюстендил и местният Институт по земеделие са тазгодишните партньори на Община Кюстендил в реализирането на празника. Гостите на града по това време ще могат да се насладят и на богата програма от изложения, туристически обиколки, домашни храни, художествени проекти

Тридневната програма започва на 26 юни, от 10:00 часа, с базар на екологична черешова продукция, на който кюстендилци и гостите на града могат да купят плодове директно от местните производители. Едновременно с това ще се реализира атрактивен проект на школата „Новите майстори“ , наречен „На една череша дистанция“. Художественият проект предвижда преобразяването на площад „Велбъжд“ в духа на празника.

На 27 юни ще има ежегодна изложба на щандове от черешови произведения, подредени от местните читалища и неправителствени организации. Читалищата представят пана, картини и икони, „изрисувани“ с черешов плод. Показано ще бъде характерното за района „вешало“ от череши.

Тази година ще бъде обособен и кът за хранене, в който местни хотелиери и ресторантьори ще създадат своеобразна платформа за кюстендилски домашни хранителни изделия. Посетителите ще могат да опитат сорбе от череши, десерти и напитки с червени плодове.

Кулминацията на празника е предвидена за събота от 20:00 часа, когато на площад „Велбъжд“ ще се организира празнично хоро. В него ще участват местни фолклорни състави и всички желаещи гости.

Последният ден - 28 юни, е посветен на най-малките. Предвиден е флашмоб с песни, танци и игри с награди, организиран от Областния информационен център.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!