VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Мушмула

Мушмулите се користат за лекување тегоби при дигестијата – цревни и желудочни воспаленија, елиминира надуеност и е силен природен лаксатив.

Мушмулите се моќно средство кое благотворно делува на целиот организам. Мушмулите се богати со скроб, растителни влакна, пектин и органски киселини. Исто така содржат и големо количество витамини – А, Ц и витамини од групата Б, минерали – калиум, калциум, магнезиум, фосфор, железо, натриум и други.


Мушмулите се богати со пектин, кој е вид растворливи влакна. Пектинот делува како природен лаксатив. На овој начин ја брани слузницата на цревата од токсичните материи и го намалува ризикот од појава на запек и развојот на рак на дебелото црево. Како резултат на големата количина на растителни влакна, мушмулите се идеална храна која се препорачува да се консумира при диета. Покрај тоа, присуството на пектин помага во нормализирање на нивото на холестерол.

Мушмулата е силно противоспалително средство кое делува благотворно на целиот организам. Со векови се користи за лекување тегоби при дигестијата – цревни и желудочни воспаленија, елиминира надуеност и е силен природен лаксатив. Поради своето антивирусно и антибактериско делување, помага за ублажување на воспалението на крајниците и на дишните патишта. И нивната консумација, особена е корисна при појава на гихт, зголемени количини на урична киселина и камчиња во бубрезите.

Илија Бузлевски

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!