VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Магдонос

Магдоносот е диуретик и овозможува отстранување на вишокот на застоена течност од телото.

Магдоносот (Petroselinum crispum) е светлозелено, двегодишно растение и е популарна кулинарска и медицинска билка, која е признаена како функционална храна, поради уникатните антиоксидантски и превентивни својства. Магдоносот има само 36 калории на 100 грама и обезбедува исклучително корисни материи: фолати, витамин Ц, витамин А, витамин К, калциум, железо и инулин.

Магдоносот е богата со антиоксиданси, витамини, минерали и растителни влакна, кои помагаат во контролата на нивото на холестерол во крвта, го штитат телото од слободните радикали, спречуваат појава на констапација и обезбедуваат одредена заштита од рак, а содржи голем број есенцијални масла кои се корисни за здравјето.
Магдоносот помага при болести на мочниот меур и бубрезите, како и од инфекции на генитоуринарниот тракт. Диуретскиот ефект на есенцијално масло од магдонос овозможува да го користите ова растение во случаи кога треба итно да го отстраните вишокот на застоена течност од телото.

Присуството на полисахаридот инулин го прави магдоносот погоден за исхрана на пациенти со дијабетес. Магдоносот е многу богат со витамин К, кој има потенцијално важна улога во здравјето на коските, со тоа што ја забавува остеотрофичната активност во коските. Има важна улога и при лечењето на пациенти болни од Алцхајмер, со тоа што ја лимитира нервната штета во мозокот.

Илија Бузлевски

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!