VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Лук

Антримикробното, антивирусното и антигабичното дејство на лукот помагаат во олеснување на симптомите на настинка и разни други инфекции

Лук
Лукот (Allium sativum) е растение кое припаѓа во фамилијата Лукови и има голем број на позитивни влијанија врз човековото здавје. Тој е одличен извор на манган и витамин Б6, како и многу добар извор на витамин Ц и бакар. Освен тоа лукот изобилува и со селен, фосфор, витамин Б1 и калциум.

Лукот е одлична превентива и третман за многу кардиоваскуларни и метаболички болести вклучувајќи атеросклероза, хиперлипидемиа, тромбоза, висок крвен притисок и дијабетес.
Антримикробното, антивирусното и антигабичното дејство на лукот помагаат во олеснување на симптомите на настинка и разни други инфекции, благодарение на алицинот кој лукот го има во релативно висока количина.
Биоактивните сулфурни состојки во лукот се верува дека имаат ефект во секој стадиум од рак, како и ефект врз многу од биолошките процеси кои го намалуваат ризикот од настанување рак.

Лукот го подобрува нивото на шеќер, го намалува ризикот од компликации за болни од дијабетес, се бори против инфекции, го намалува LDL холестеролот и ја подобрува циркулацијата на крвта.
Лукот е полн со хранливи материи за коските, како што се цинк, манган, витамин Б6 и витамин Ц. И покрај тоа може да се користи како природен третман за ослободување од лузните од акни, како и за третман на кожни болести и алергии.

Илија Бузлевски

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!