VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Лозарите ги поставија откупните лимити на овогодинешниот род

Годинава производителите на грозје очекуваат да биде плодна и да даде добар и квалитетен род

Најмалку 11 денари за килограм „Смедеревка“ и 13 денари за „Вранец“. Ова се дел од барањата на лозарите од тиквешијата кои ги презентираше Здружението „Напредни лозари“ од Кавадарци.

Меѓу другото тие побараа и дополнителни субвенции од државата, и дообјаснија дека овие цени се однесуваат на род со 17 единици шеќер кај „смедеревка” и 19 малигани кај „вранец”. Според нивното барање како расте шеќерноста, така да растат и цените.

Годинава производителите на грозле очекуваат да биде плодна и да даде добар и квалитетен род.

Лозарите велат дека Короната ги попречила во дел од активностите, но сепак тие работат на утврдување на потребите од грозје кај винарските визби и други откупувачи, а ги разгледуваат и можностите за извоз на грозје.

Беше закажан состанок во мал состав за сите отворени прашања околу производството и пласманот на грозјето од годинашната реколта.

А. Г.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen