VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Листа на Инфо - денови за мерката 1 од ИПАРД

Распоредот и програмата за инфо деновите е наменета за информирање на сите потенцијални баратели за користење на средствата од ИПАРД Програмата -2014-2020.

За сите заинтересирани лица во руралните средини, за создавање на издржано земјоделско стопанство и зголемување на приходите во најава е јавен повик за мерка 1 – „Инвестиции во основни средства на земјоделските стопанства“. Телото за управување со ИПАРД фондовите при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, одржува инфо денови за спроведување и користење на Инструментот за претпристапна помош на Европската Унија за рурален развој – ИПАРД 2014-2020 со особено внимание на мерката 1.
Распоредот и програмата за инфо деновите е наменета за информирање на сите потенцијални баратели за користење на средствата од ИПАРД Програмата -2014-2020.

Преставници од државните институции на 18-ти фебруари ќе бидат во Зрновци и Македонска Каменица од 11 и од 15 часот. Следниот ден сите информации за програмата од 10 и од 14 часот ќе може да ги добијат заинтересираните земјоделци од Зрновци и од Чашка. Ѓорче Петров е планиран за 21 фебруари од 10 часот, додека Чешиново-Облешево и Пробиштип се на ред на 28 овој месец и тоа првите од 11, а вторите од 15 часот.
На 3-ти март, инфо денови ќе се одржат во тетовските села Желино и Теарце, и тоа од 10 и 14 часот, а ден потоа во Гостивар и Ростуше, исто така од 10 и од 14 часот. Петти март е резервиран за скопските Кисела Вода од 99.30 и Студеничани од 13.30 часот. Следниот ден ќе може да се информираат сите заинтересирани лица од струмичките Ново Село и Босилово и тоа од 11 и од 15 часот.

Десетти март е резервиран за Могила и Кривогаштани исто така од 11 и од 15 часот. Во Демир Капија и во Валандово одговорни лица од телото за управување со ИПАРД фондовите ќе бидат на 11-ти март, во истиот термин.
Во Боговиње и Врапчиште инфо денот е закажан за 12-ти март од 10 и од 14 часот. Истите термини, но за наредниот ден се резервирани за Неготино и Кавадарци, а на 18-ти март од 11 и од 15 часот ќе имаат можност да се информираат и земјоделците од Вранешница и Пласница. За 19 март се планирани Зајас и Осломеј и тоа од 11 и од 15 часот, а за 20 март истиот термин е закажан за Другово и Демир Хисар. Инфо деновите за мерката 1, завршуваат во Конче на 24 март во 11 часот.


Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen