VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Кои се придобивките на џвакање саќе со мед?

Саќето ги содржи сите корисни состојки кои постојат и во другите пчелни производи. Џвакањето саќе благопријатно влијае врз слузокожата на дишните патишта.

Со џвакањето мед од саќе составен од восок, во нашиот организам допираат биолошки активни материи кои се содржани во него, на пример витамин А. Џвакањето восок ги чисти забите и ја дезинфицира усната шуплина. Помага во чистењето на непцата и во отстранувањето на забниот камен, велат од природенмед.мк.

Бидејки заболувањата на дишните патишта често пати се поврзани со нарушување на метаболизмот и со недостаток на некои хранливи материи, тешко е да се процени значењето на исцелувачките карактеристики на медот во саќе.

Саќето е одлично средство за лекување настинки. Ова било познато уште во стар Египет. Се препорачува џвакање саќе 4-6 часа. Изџваканото треба да го плукнете. По правило, за лекување е потребно еден ден. Но може да се повтори и следниот ден. Овој начин е добар заради превентива од јаки синусни воспаленија наесен и напролет, кога веројатноста за заболување е најголема.

Лицата кои постојано употребуваат саќе до својата 16та година, ретко настинуваат, ретко заболуваат од треска или од други носни болести. Џвакањето саќе го јакне имунитетот на дишниот тракт кој трае најмалку четири години.

Парадентоза и крварење од непцата: за пречистување на непцата од гној, за зацврстување на непцата и за чистење на забен камен, се препорачува џвакање на саќе со мед.

А. Г.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen