VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Киви

Покрај течностите, овошјето содржи протеини, масти и јаглени хидрати.енергетската вредност на 100 гр производ изнесува 47 kcal, од кои 0,8 g се протеини, 0,4 g масти и 8,1 јаглехидрати.Kиви (Actinidia) е суптропско овошно растение од фамилијата Actinidiaceae чиј плод е многу здрав и богат со хранливи состојки. Кивито е 84% вода. Покрај течностите, овошјето содржи протеини, масти и јаглени хидрати.енергетската вредност на 100 гр производ изнесува 47 kcal, од кои 0,8 g се протеини, 0,4 g масти и 8,1 јаглехидрати.


Кивито содржи голема количина на антиоксиданси, флавоноиди и фитонутриенти, а богато е и со растителни влакна. Овие зелени овошки се богати со витамин Ц и витамин Е. Содржат и калциум, хром, бакар, железо, магнезиум, калиум и цинк.
Кивито е овошје со мал број калории. Ја одржува кожата здрава, го намалува крвниот притисок и е одлично во борбата со срцеви болести и удари, дијабетес, канцер, а неговото консумирање го намалува ризикот од прекумерна телесна тежина. Кивито значително го зајакне имунолошкиот систем и на тој начин помога во заштита од различни патогени и инфекции, а има и позитивен ефект врз кожата, ноктите и косата.

Со редовна употреба на киви се подобрува и работата на централниот нервен систем, заштитува од стресот и неговите последици, а се препорачува и за употреба во случај на анемија, бидејќи овошјето го нормализира нивото на хемоглобин.

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen