VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Карфиол

Ниско калорична намирница, но има многу голема хранлива вредност.

Карфиолот (Brassica oleracea var. botrytis) е едногодишно растение од фамилијата зелки и му припаѓа на групата на најквалитетен зеленчук, богат со многу витамини и состојки неопходни за добро здравје. Тој пред се е ниско калорична намирница, но има многу голема хранлива вредност.


Карфиолот е голем извор на витамин Ц кој го зајакнува имунолошкиот систем, и благодарение на својот состав, карфиолот делува антибактериски и антивирусно, богат е со железо, калциум, калиум, магнезиум, како и витамини Б1, Б3, Б5 и Б6, фолна киселина и многу минерали кои го штитат и чуваат нашето здравје.
Карфиолот е многу делотворен против малигните болести, благодарение на анти-канцерогените состојки, бидејќи помага да се изгради и одржи силен имунитет. Освен ова тој е одличен и при анемии, а поради фолната киселина и поволната нутритивна слика се препорачува да го користат и деца и бремени жени.

Овој зеленчук е одличен за детоксификација на организмот, претставува богат извор на антиоксиданси, а исто така и како лек за разни воспалителни процеси кои може да доведат до сериозни болести. Карфиолот делува превентивно кај кардиоваскуларни болести и рак, а редовното консумирање на овој зеленчук го намалува ризикот од артритис, дебелина, дијабетес.

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!