VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Свет

Како глобалната месна индустрија реагира на пандемијата на коронавирус?

Меѓународната месна индустрија се обидува да го одржи производството на месо додека коронавирусот се шири ширум светот

Во Ирска, Брендан Голтон, претседател на ирското здружение на земјоделци, изјави дека „има голем притисок врз фабриките за месо да дејствуваат одговорно во овие невидени околности“. Голден тврди дека безбедносните протоколи се воспоставени во сите фабрики за месо. Затоа, неопходно е сите нив да ги почитуваат водечките снабдувачи на месо – без разлика дали месото е за домашниот пазар или за извоз !

Од моќната компанија за свинско месо Crown изјавија дека производството не е прекинато и сите фабрики за месо работат со вообичаено темпо. Пер Лаурсен, директор на данската престолнина Crown Pork на свинско месо, објави дека сите кланици работат по план. Единствениот мал проблем досега е кланицата во Хорсен, каде ритамот на обезкостување е одложен за 20% затоа што полските работници избрале да останат дома. (а тоа е нивно право, додава Пер Лаурсен.) Затоа, беше упатен апел до луѓето кои работеле во кланицата и сакале повторно да започнат со работата, да се регистрираат.

Бразилскиот производител на месо БРФ објави дека е формиран постојан мултидисциплинарен комитет за набљудување, составен од директори и реномирани експерти за заразни болести. Ова овозможува да се преземат неколку мерки за да се обезбеди безбедност на сите лица вклучени во производството на месо и производи од месо. И сето ова гарантира производство во нормални услови. Засега, BRF работи со нормално темпо, со целосно работење на индустриски објекти, дистрибутивни центри, логистика, ланци и снабдувачи.

Извршниот директор на Националната асоцијација на сточари NCBA, Колин Вадел признава дека коронавирусот врши силен притисок врз ланецот на снабдување на говедско месо во САД и пошироко и повика на соработка.

Според него, најтешко е кај производителите, а тоа се земјоделците. Бидејќи епидемиите се на дофат на животните и со тоа е загрозена целата сточна индустрија. Според него, мора брзо да се преземе акција за да се врати нормалноста на пазарот на добиток.

А.Г.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen