VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Казни за потпалувачите на стрништа

Во последните десетина дена засилени се контролите на терен од страна на инспекторите од Државниот инспекторат за земјоделство

Изминатиот викенд Државниот инспекторат за земјоделство ги засилил своите теренски контроли, по апелите за спречување на палењето на стрништата, низ целата земја. Оттаму информираат дека се спроведени над 200 контроли и изречени 34 казни по член 61 став 3 од законот за земјоделско земјиште.

Барања за прекршочна постапка им е изречена и на 5 лица, според членот 46 став 2, од истиот закон. Инспекторите процениле дека е опожарена површина од околу 20 хектари.
Од Државниот инспекторат информираат дека постојано комуницираат со општинските власти и полицијата, а преземените активности се меѓусебно координирани.

ДИЗ ќе продолжат со интензивините контроли на терен, со цел континуирана и посветена борба против аеро-загадувањето предизвикано со палење на стрништа и земјоделски површини, кое исто така преставува реална опасност за материјалните добра и здравјето на луѓето.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen