VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

ИПАРД во Бутел и во Јегуновце

Рокот за апликација за мерката 7 „Диверзификација на фарми и мали бизниси“ е продолжен до 3-ти декември оваа година, информираат од Агенцијата за финансиска поддршка подршка на земјоделството.

Сите заинтересирани земјоделци од скопската општина Бутел, како и од тетовско Јегуновце, заинтересирани за мерката 7 од ИПАРД програмата „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“, утре (22.11 2019) ќе може да присуствуваат на инфо-ден. Средбата ја организира Телото за управување со ИАРД фондовите, во рамките на Кампањата за публицитет на Програмата.
Рокот за апликација е продолжен до 3-ти декември оваа година, информираат од Агенцијата за финансиска поддршка и рурален развој. Информативни средби со земјоделците досега се реализирани во повеќе општини и села во земјава.

Вкупната финансиска поддршка во рамките на овој јавен повик изнесува 16.569.471,00 евра или во денарска противредност 1.018.926.365,00 денари.
Советодавците од АПРЗ вршат информирање на заинтересираните баратели за можностите кои се нудат со програмата и бесплатна поддршка при подготовка на барањето.Барателот од советодавците исто така е информиран за потребната документација која треба да ја прибере, критериумите кои треба да ги исполнува, начинот на бодување за избор, како и за сите други потребни информации со кои се комплетира начинот на постапката за доставување на комплетирано барање до АФПЗРР.

Дополнителни информации и детали, заинтересираните лица може да добијат на веб страниците на Телото за управување со ИПАРД фондовите при Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (www.ipard.gov.mk), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развоји Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, и тоа: http://ipard.gov.mk, http://mzsv.gov.mk/, http://www.ipardpa.gov.mk, http://agencija.gov.mk/ или да се јават во Сектор за управување со ИПАРД при МЗШВ на телефоните 02/3134-477 локал 113, 114 и 115 во АФПЗРР на 02/3097-460 и АПРЗ на 047/228-330 и 047/228-370.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!