VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

За неколку месеци регистрирани 16 семејни винарии

Расте бројот на регистрирани семејни винарии во Тиквешкиот регион

Откако беа донесени законските олеснувања, за околу четири месеци, во Кавадарци се регистрирани 16 семејни винарии, вели за МИА претседателот на Здружението „Тиквешки семејни винарии”, Горан Јаковлевски.

-Ние како мали семејни винарии произведуваме вино за домашен пазар. Нашето производство е од сопствено грозје, но откупуваме и од други лозаропроизводители. Тоа грозје што го откупивме, го плативме по многу повисока цена од онаа што ја плаќаа некои од големите винарии. По два до три, а понекогаш и пет денари за килограм повеќе од нив. Тоа е така зашто сакаме да произведеме квалитетно вино и да создадеме сопствен бренд, нагласи Јаковлевски.

Преку дегустации и други начини, тие го презентираат своето производство пред љубителите на вино и сопственици на угостителски објекти. Нивна цел е, како што додаде Велковски, пласман на вината од семејните винарии и развивање на винскиот туризам во Тиквешкиот регион, како најголем лозаровинарски крај во државата.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen