VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

October 25, 2020, 5:57:52 PM
Македонија

Жителите од Долна Преспа ќе бидат обесштетени за лансокото невреме

Општина Ресен, во рок од еден месец ќе изврши обесштетувањето на граѓаните погодени од невремето во 2019 година во Долна Преспа, напиша на својот фејсбук профил градоначалникот на Ресен Живко Гошаревски

Од Буџетот на Република Северна Македонија, трансферирани се скоро 80 милиони денари на општина Ресен, за обесштетување на граѓаните погодени од невремето во 2019 година во Долна Преспа.

Cyber Green Market News

Општина Ресен, во законскиот рок од еден месец ќе го изврши обесштетувањето на граѓаните.
Во знак на благодарност поради залагањата на премиерот на Владата на Република Северна Македонија, на вчерашната средба му доделив плакета „Преспански јаболкобер 2020“.

Оваа мерка на Владата на Република Северна Македонија, претставува вистинска поддршка и помош за земјоделците, кои и покрај големиот труд и напори не успеаа да го соберат родот на преспанско јаболко, од кое производство зависи развојот и економскиот раст на Ресен и Преспа, напиша градоначалникот Гошаревски.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259