VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Свет

До 2021 година, ЕУ без пластика?!

Европското законодавство ја изгласа целосната забрана на 10 пластични материјали за еднократна употреба, вклучувајќи ги пластичните сламки, пластичниот прибор за јадење, пластичните стапчиња за мешање кафе и многу други производи

Пред неколку дена Европското законодавство ја изгласа целосната забрана на 10 пластични материјали за еднократна употреба, вклучувајќи ги пластичните сламки, пластичниот прибор за јадење, пластичните стапчиња за мешање кафе и други производи. Ова се надоврзува на посветеноста на европските влади на решавање на глобалниот проблем со пластичниот отпад, јавува агенцијата Ројтерс.„Европа мора да се соочи со фактот дека не можеме товарот да го предадеме на некој друг. Ако не реагираме веднаш, ако не бидеме брзи, ќе имаме повеќе пластика во океаните отколку жив свет“, велат од Европската комисија.

Ова не е последниот чекор на патот до забрана на пластиката во ЕУ. Земјите членки на ЕУ треба да ја одобрат оваа забрана и според Ројтерс, некои од земјите веќе се изјасниле дека целосната забрана за еднократната пластика, ќе биде премногу тешка за имплементација. Но, тоа не значи дека е невозможна.

Целта на ЕУ е забраната да стапи на сила во 2021 година, па државите членки имаат време за да ја испланираат транзицијата. Освен тоа, секој од производите кои се на листата веќе имаат готова алтернатива, па ЕУ не бара од луѓето воопшто да не користат такви производи, туку да користат еколошки верзии кои нема да го убијат живиот свет, нема да ја уништат нашата животна средина и да го загадат и човечкиот организам и природата.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!