VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Гоџи Бери

Најлековитиот зрнест плод !

Модерниот начин на живот создава потреба од секојдневна консумација на антиоксиданси со цел да се спречи негативниот ефект на слободните радикали, a малата гоџи бобинка е една од најмоќните билки во светот и на прво место на американката скала - ORAC, која ги мери антиоксидантните својства на храната.

Гоџи бери плодовите содржат аминокиселини кои се неопходни за организмот, од нив, дури осум се есенцијални, односно се незаменливи бидејќи не се синтезират од човечкото тело. Содржи минерали меѓу кои антиканцерогениот германиум, потоа калциум, калиум, железо, фосфор, натриум, цинк, селен, јод и други, сите главни и споредни витамини, витаминот Ц, Б витамини неопходни за претворање на храната во енергија (Б1, Б2, Б6), потоа витамин E и провитамин А (исто колку и во морковите).

Гоџи бобинката содржи Циперон (кој благотворно делува на срцето, крвниот притисок и ги ублажува менструалните симптоми), солаветивоне (моќно антигабично и антибактериско соединение), Физалин (активна состојка која штити од леукемија и хепатитис Б), и Бетаин, (кој ја смирува нервозата, ја подобрува меморијата и штити од замастување на црниот дроб).
Гоџи е најбогат извор на бета-каротен од сите познати намирници, и останати состојки потребни за јакнење на имунитетот на организмот кои се предуслов за здрав и долг живот на човекот. Според сите овие карактеристики кои оваа култура ги носи со себе во медицината е позната како „црвен дијамант“.

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen