VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Свет

Германските министри ги повикуваат граѓаните да не патуваат надвор од земјата

Се почести се јавните апели на германските министри, Германците ова лето да останат дома. Со ова ќе се подржи домашната економија и ќе се намали ризикот за ширење на коронавирусот

Германската министерка за земјоделство Јулија Клекнер испрати апел до Германците оваа година одморот да го искористат на некои од селските стопанства, кои даваат туристички услуги.

После германскиот министер за надворешни работи Хајка Мас и министерката за земјоделство Јулија Клекнер ги повика Германците ова лето да не патуваат надвор од земјата.

”Во многу селски стопанства постојат можности за одржување на растојанието, како и доволно сместувања “, изјави Клекнер и додава дека таквите сместувања се многу попогодни, отколку сместувањата во големите хотели каде „стотина гости се туркаат околу шведската маса“.
Мас во разговор за неделното издание на списанието Билд предупредува дека натпреварот на европските земји во тоа која прва ќе дозволи туристички патувања води кон непотребни ризици.

Како што се наведува, тој во интервјуто дава пример за Австрија укажувајќи на ски- центрите од каде корона вирусот се прошири и во Германија.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen