VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Врнежите ќе ја успорат жетвата

Во наредниот период според укажувањата на агрометеоролозите од Управата за хидрометеоролошки работи, е неповелон за повеќето земоделски култури

Умерените температури на воздухот пропратени со повремени локални врнежи од дожд, особено попладне, беа главна одлика на времето во изминатата седмица.
Слични временски услови не очекуваат и во текот на наредната седмица, но со малку пониски дневни температури кои на поголем дел од Републиката нема да го надминат триесеттиот степен.

Вакви временски услови во овој период на изведување на жетвата на есенскиот јачмен не им одговара на земјоделците, а уште повеќе што има услови за нестабилност која може да им причини штети кај веќе зрелиот јачмен. Врнежите ќе ја успорат жетвата, но од друга страна се добри за пролетните окопни култури на кои им треба вода.
Време со пониски температури, повремени врнежи и појава на слаб ветер не оди во прилог на пчеларството во време на медење на липата, каде се измиваат цветовите а времето за излегување од кошниците се скратува.

Пониските дневни температури ќе го успорат и зреењето на раните сорти на овошки.

Инаку, во наредните денови, утре и особено во вторник времето ќе биде променливо облачно и нестабилно, на повеќе места со пороен дожд, грмежи и засилен ветер. Од среда условите за нестабилност ќе се намалат, па ќе преовладува посончево и топло време, но попладне се уште со услови за изолирана појава на дожд и грмежи.


Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!