VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Свет

Во Германија се покачи цената на овошјето и зеленчукот

Цените на свежата храна во Германија, пред се на овошјето и зеленчукот, значително пораснаа во текот на месец април, пренесува весникот Билд.

Како што се наведува, станува збор за пораст на цените речиси за 10% во однос на истиот период во 2019 година. Податоците ги соопшти информативната агенција за земјоделски пазар од Бон и како што е нагласено – порастот на цените не е предизвикан само од кризата со корона вирусот.

Покрај фактот дека пандемијата одиграла голема улога во ова, треба да се има предвид дека и родот на овошјето, а особено на јаболката бил полош од вообичаено.

Поедини цени на зеленчукот се покачиле дури за 27 % во однос на април 2019 година, а тоа се случува најмногу поради недостигот на сезонски работници предизвикан од рестрикциите за патување што последователно предизвика и побавен пласман на производите.

Извор: Билд

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen