VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Владата ги замрзна цените на основните намирници и забрани извоз на брашно

Во информацијата на Владата се истакнува дека работната група сочинета од претставници на Министерството за финансии, Министерството за економија, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Министерството за надворешни работи и Царинската управа предлага да се воведе забрана за извоз на пченица и брашно од пченица кон сите земји за неограничено време, и ги задолжи Министерството за економија, Министерството за земјоделството, шумарство и водостопанство и Царинската управа, да ги преземат сите неопходни активности со цел спроведување на оваа мерка

Владата донесе одлука за замрзнување на цените на основните продукти и тоа на состојбата на која тие биле на денот кога коронавирусот беше прогласен за пандемија од страна на Светската здравствена организација (СЗО).

Отстапка од ова ќе се прави само за производите за освен за кои има доказ дека се зголемени влезните фактури. Со одлуката се опфаќаат цените на основните намирници како: леб, сол, зејтин, млеко и млечни производи, јајца, брашно, месо, тестенини, лекови и дезинфекциони средства.

Како што информираат од владината прес-служба,одлуката е усвоена со цел да не се злоупотреби моменталната состојба на пазарот и да се заштитат потрошувачите во услови на зголемена побарувачка на пазарот за овие производи, предизвикана со прогласувањето на пандемијата од СЗО.

Исто така, на владината седница е предложено да се воведе забрана за извоз на пченица и брашно од пченица кон сите земји за неограничено време.

Министерството за економија, Министерството за земјоделството, шумарство и водостопанство и Царинската управа се задолжени да ги преземат сите неопходни активности со цел спроведување на оваа мерка.

Министерството за економија, Министерството за земјоделството, шумарство и водостопанство и Царинската управа се задолжени да ги преземат сите неопходни активности со цел спроведување на оваа мерка.

А.Г.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen