VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Вегетацијата се буди, врнежите добредојдени

Суви водотеци, празни акумулации, почва жедна за вода, се последиците од долготрајната суша оваа зима. Дождот и снегот што деновиве наврнаа низ земјава се повеќе од добредојдени за земјоделските култури

Промената на времето и врнежите од дожд и слаб снег на планините во изминатата седмица беа повеќе од добредојдени особено во централните и јужните делови од Републиката каде сушата беше особено изразена кај есенските посеви а количествата беа од 25-35 литри на еден метар квадратен.

Сепак добра вест е дека и во текот на викендот влажниот бран донесоа нови врнежи кои само ја подобрија состојбата со влага во почвата. Ваквите врнежи со ваков интензитет и со овие количества целосно се впиваат во почвата која е ,,жедна,, за вода, а сосема малку ќе допринесат за полнење на акумулациите кои се речиси празни.

Минималните температури на воздухот во наредниот период ќе се движат околу 0 Целзиусови степени, додека дневните од 15-18 Целзиусови степени, што ќе допринеси за отпочнување и будење на вегетацијата кај коскестите видови и цветање особено кај раните сорти кајсија, бадем и слива џанка.
Оваа година сите овие процеси се изведуваат многу порано, а услови за ниски минимални температури сеуште постојат, затоа што просечните датуми на последна појава на мраз во пролет се во третата декада од месев март.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!