VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Без врнежи од следната недела

Иако утре и задутре метеоролозите предвидуваат нестабилно време со дожд и грмежи, од почетокот на следната недела предстои суво и многу топло време, при што се препорачува редовно наводнување на земјоделските култури

Изминатиот период беше поволен за вршење на сите земјоделски активности, а зголемените температури овозможија добар развој на фазите на пролетните култури и поволни услови за привршување на жетвата на житните култури. Зголемените температури и поврмената локална појава на врнежи го забрзаа процесот на зреење на градинарските и овошните култури како и на виновата лоза.

За време за викендот не очекува нестабилно време, проследено со дожд, грмотевици и засилен ветер. Во сабота се очекуваат поинтензивни процеси во форма на невреме. Се препорачува да се откажат сите планирани активности на отворено и да се применат мерки за заштита од можни штети кои можат да настанат заради невремето. Од почетокот на наредната недела не очекува стабилно време со повисоки температури кои ќе овозможат сите активности на отворено да се извршуваат непречено.

Заради зголемувањето на дневните температури во текот на наредната недела и недостатокот од врнежи кој се очекува во наредниот период се препорачува наводнување на земјоделските површини за да продолжи непречено нивниот развој.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen