VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Агропрогноза: не се очекува температура под нулата

И покрај разладувањето на атмосферата не се очекуваат негативни утрински температури и први мразеви, со што земјоделците ќе имаат можност непречено да си ја вршат работата, најавуваат од Управата за хидрометеоролошки работи

Циклонската активност над нашето подрачје изминатата седмица донесе врнежи на тлото на целата земја со различни количества, но најмногу наврнаа во Струмица 42 л/м2 и Крива Паланка 30 литри, а на останатите места врнежите достигнаа до 20 литри на квадратен метар. Ваквите врнежи во овој период од годината ги стопираа бербите на овошни плодови, градинарски производи, грозје и тутун, но ја зголеми површинската влага во почвата потребна за отпочнување и припреми на ослободените површини за есенска сеидба.

За оваа седмица се очекува променливо време, но со повремени врнежи од дожд од локален карактер и со помали количества од досегашните, но и со пад на утринските и дневните температури кои нема да го надминат 23 или 24-тиот степен во текот на денот.

И покрај разладувањето на атмосферата не се очекуваат негативни утрински температури и први мразеви, со што земјоделците ќе имаат можност за дособирање на родот на отворените површини, од сите гранки во земјоделското производство, особено за бербата на касните сорти овошки која е во полн ек.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen