VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Агропрогноза: Опасност од појава на штетници

Зголемената релативна влажност на воздухот и високите дневни температури, укажуваат на опасност од појава на болести и штетници во текот на наредниот период, особено кај виновата лоза и овошките

Врнежите од дожд забележани во изминатиот период со вкупни количества кои на некои места надминаа и 130 л/м2 допринесоа за комплетно менување на вегетацијата кај земјоделските култури и состојабата со зголемена влага во почвата.
Позитивно влијание на ваквите врнежи има кај сите култури, но најголемо е кај овошките, кај кои во овој период се формираат цветните папки за наредната производна година, кои доколку ги немавме требаше да се наводнуваат.

Нестабилното време, ќе продолжи и во наредниот период пропратено со пороен дожд и грмежи, а на одредени места процесите ќе бидат во форма на невреме со пообилен пороен дожд. Ваквите состојби ќе ги пролонгираат одредени работи планирани на отворено. Температурите во наредните денови ќе допринесат за нормален развој на културите, зреење на раните и средностасните сорти овошки и грозје. Зголемената релативна влажност на воздухот и високите дневни температури, укажуваат и на опасност од појава на болести и штетници во текот на наредниот период, особено кај виновата лоза и овошките.

Ваквите временски услови ќе допринесат и за подобрување на состојбите во пчеларството околу формирањето на септемвриското легло кое треба да презимува.
Денес и утре ќе се задржи променливо облачно и нестабилно време со
пороен дожд и грмежи. Локално процесите ќе бидат поинтензивни во форма на
невреме со пороен дожд, грмежи, засилен ветер и услови за изолирана појава на
град. Од четврток следува период на стабилно, сончево и потопло време.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!