VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Агрометеоролошка состојба

Состојба на земјоделските култури во Република Македонија и агрометеоролошка прогноза за периодот после 18.09.2020 год.

Стабилното време со надпросечни температури на воздухот кои достигнаа и 35 степени во изминатиот период допринесе за непречена берба на винските сорти грозје, како и берби на тутунот, сушење на истиот, и зреење и берба на градинарски култури.

За наредната седмица се очекуваат слични временски услови како измината седмица, но со температури на воздухот малку поумерени од забележаните во изминатата седмица, кои се очекуваат да не надминат 30 оС, што ќе овозможи да продолжат активностите на терен околу бербите на грозје, овошки, градинарски и индустриски култури.

Влагата во почвата има доволно за есенско заорување и припрема на површините за есенската сеидба.

Препораката за стимулативно прихранување на пчелните семејства останува и во наредниот период за успешно одгледување на зимското легло.

Од утре следува период со повремено зголемување на облачноста и со слаб до умерен јужен ветер. Во попладневните и вечерните часови ќе има појава на локален дожд и ретки грмежи.

А. Г.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!