VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Агрометео: умерените температури, поволни за земјоделството

Прогнозираните временски услови за оваа седмица, а тоа се променливо време со повремени врнежи од дожд и пад на дневните температури и за 10 оС, но, и преку врнежите со кои ќе се надополни изгубената влага во изминатиот период, ќе делуваат поблагопријатно врз земјоделските култури

Стабилното време со надпросечни дневни температури на воздухот кои достигнаа над 30 оС, беа главна одлика на времето изминатата седмица. Ваквите временски услови во овој период од развојот на културите, во услови на доволно влага во почвата се повеќе од добредојдени, од аспект на расадување на тутунот, сеидба и никнење на оризот, сеидба и никнење на градинарски култури на отворено...

Прогнозираните временски услови за оваа седмица, а тоа се променливо време со повремени врнежи од дожд и пад на дневните температури и за 10 оС, но и можни врнежи ќе ја надополнат изгубената влага во изминатиот период, а поумерените температури ќе делуваат поблагопријатно врз земјоделските посеви.

Вакви временски услови во овој период на интензивен развој на пчелните семејства нема да им бидат во прилог, и кај истите ќе има мал застој.

Според временската прогноза на Управата за хидрометеоролошки работи, од денес напладне можна е дестабилизација на времето, со пороен дожд, грмежи и засилен ветер, состјба која ќе се задржи и во наредните неколку денови. До крајот на неделата можни се локални врнежи во поладневните часови и пад на температурата. Значителна промена на времето ќе има во среда, кога ќе биде променливо облачно и нестабилно на повеќе места со пороен дожд, грмежи и засилен ветер. Облачно, посвежо и ветровито со повремени врнежи од дожд ќе биде во четврток, а од петок времето ќе се стабилизира.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen