VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Македонија

Агрометео: Одлични услови за раната есенска сеидба

Во наредниот период се очекуваат малку пониски температури од овие забележани изминатата седмица и истите ќе се движат во границите од 28 до 34 оС, што ќе овозможат нормално зреење кај овошките и виновата лоза, потоа зреење и кај пролетните окопни и индустриски култури, како и кај градинарските култури на отворено.

Стабилното време, суво-без врнежи и спарно време, со температури од околу 37 оС во изминатиот период допринесе за забрзано зреење на раните десертни и вински сорти грозје, но високата влага во почвата допринесе за напукнување на зрелите зрна со што се создадоа услови за појава на болести и напад од инсекти на тие делови.

Во наредниот период се очекуваат малку пониски температури од овие забележани изминатата седмица и истите ќе се движат во границите од 28 до 34 оС, што ќе овозможат нормално зреење кај овошките и виновата лоза, потоа зреење и кај пролетните окопни и индустриски култури, како и кај градинарските култури на отворено.

Ваквите температурни услови без врнежи и услови за нестабилност ќе допринесат и за непречена берба на тутунот и сушење на истиот, што е битно за добар квалитет на тутунската суровина.

Влага во почвата има доволно за изведување на раната есенска сеидба во текот на септември, но и за есенската сеидба на житните култури која предстои.

Во следните денови ќе се задржи претежно сончево време со посвежи утра, а
дневната температура ќе биде во пораст.

Б.А.Н.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen