VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Јапонско Јаболко

"Златно јаболко"

Егзотичното овошје кое го нарекуваме јапонско јаболко, крие сладок медов вкус под портокаловата кора. Кога е недозреано, јапонското јаболко го отрнува јазикот, заради што многумина имаат аверзија, но во зрела форма со темнопортокалова боја, покрај тоа што изобилува со витамини, минерали и антиоксиданси, има и убав вкус и мирис.
Јапонските јаболка содржат многу малку калории (70 cal/100 g) и се богат извор на влакна.

Тие изобилуваат со антиоксиданси кои се познати по тоа што го спречуваат настанувањето на тумори и имаат портиввоспалително дејство.
Свежите лодови содржат витамин А, витамин Ц, кој особено ни е потребен за зајакнување на имунитетот. А Содржат и витамини од Б групата, како што е Б6 витаминот кои помагаат во разни метаболитички функции во телото

. Потоа содржи бета каротен, ликопен, лутеин, зексантин и крипоксатин кои играат важна улога во борбата против слободните радикали на кислород, кои го предизвикуваат стареењето, како и различни болести.
Јапонските јаболка се одличен извор на на калиум, магнезиум, бакар и фосфор.
Поради овие и многу други придобивки кои ни ги нуди ова т.н ''златно јаболко '' треба и тоа како да биде застапено на нашата трпеза и во нашите оброци во текот на денот.

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!