VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Нутриционист

Јаболко

Јаболкото е едно од најпопуларните овошја, кое содржи импресивна листа на есенцијални хранливи материи.

Јаболкото (Malus domestica) е едно од најпопуларните овошја, кое содржи импресивна листа на есенцијални хранливи материи, кои се неопходни за нормален раст и развој, но и за општата здравствена благосостојба.
Јаболката имаат ниска калорична вредност. Не содржат заситени масти и холестерол, а се богати со растителни влакна, кои ја спречуваат апсорпцијата на ЛДЛ холестеролот од храната во дигестивниот систем. Растителните влакна исто така помагаат во заштитата на слузокожата на дебелото црево од изложеноста на токсични супстанци, преку сврзување со хемикалиите кои предизвикуваат рак.


Јаболката содржат солидна количина витамин Ц и бета-каротин. Конзумирањето храна богата со витамин Ц му помага на телото да создаде отпорност кон разни инфективни агенси и да ги собере штетните слободни радикали кои предизвикуваат воспанија. Тие се богати со антиоксидантските хранливи фитоматерии полифеноли и флавоноиди, кверцитин, епикатехин и процијанидин кои му помагаат на телото да се заштити од штетните ефекти на слободните радикали.

Дополнително, јаболкото е богат извор на витамини од Б-комплексот, како што се: рибофлавин, тиамин и пиридоксин (витамин Б6). Заедно, овие витамини служат како кофактори за ензими во метаболичките процеси, како и во разни синтетички функции во телото, а содржи и мали количини на минерали, како што се: калиум, фосфор и калциум.

Бузлевски Илија

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!