VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Србија

Šta donosi plan o globalnom smanjenju antibiotika na farmama do 2025. godine?

Udruženja "Animal health Europe" i "Health for Animals" objavila su šta sve treba da se preduzme kada je u pitanju smanjenje antibiotika u stočarskoj proizvodnji kao i kod kućnih ljubimaca.

Udruženja "Animal health Europe" i "Health for Animals" objavile su globalni plan sa 25 strategija kada je u pitanju smanjenje antibiotika u stočarskoj proizvodnji kao i kod kućnih ljubimaca. U ambiciozan plan koji žele da ostvare do 2025. godine, uloženo je dosad više od milijardu evra, a tri glavna pristupa su: prevencija bolesti i kontrola, rano otkrivanje, te brz i precizan tretman.

Kako pojašnjavaju, podrška međunarodnih i regionalnih organizacija u poboljšanju prevencije, otkrivanja i lečenja bolesti životinja i promovisanje korišćenja više alata za zdravstvena stanja, nužna je za smanjenje potrebe za antibioticima.

Potrebne su inovacije i 9,1 milijardi evra
Prema njihovom mišljenju, pre svega su potrebne inovacije koje će pomoći da se životinje održe zdravim, sačuva njihova dobrobit, dijagnostikuju bolesti i preciznije ih lečiti.

Kako bi se to postiglo udruženja smatraju da će biti potrebno najmanje 9,1 milijarda evra za istraživanje i razvoj da bi se dobilo planiranih 100 novih vakcina, 20 alata za dijagnostiku, 20 novih prehrambenih i 30 drugih proizvoda koji mogu da smanje potrebu za antimikrobnim lekovima.

Tu su i doprinosi za veće osposobljavanje veterinara. Potrebno je edukovati više od 100.000 njih za odgovornu upotrebu lekova i uložiti najmanje 4,5 miliona evra u stipendije.

Treba izraditi i nove 'alate' koji smanjuju izloženost ljudi na bakterije poput Salmonelle, Campylobacter i E.coli. Takođe, sprovesti i analizu rizika za svaki novi antibiotik koji se plasira na tržište.

Bespovratna sredstva za istraživanje

Smanjenje potrebe za antibioticima može biti moguće samo ako se koristi naučna osnova i metode koje se pravilno prenesu javnosti. Kako bi se to postiglo na globalnom nivou udruženja planiraju da govore više o prednostima biološke bezbednosti, dodacima ishrani, vakcinama i proizvodima koje dobro deluju na zdravlje životinja.
Stoga planiraju da obezbede bespovratna sredstva za istraživanje od najmanje 900.000 evra, objave nova naučna istraživanja i dobijene podatke dostave i javnim telima poput Svetske organizacije za zdravlje životinja (OIE).

Saradnja je važna, te planiraju da rade na izgradnji partnerstva kako bi postigli željeni cilj. Učestvovaće, navode, u koalicijama na glavnim tržištima, podeliće podatke o prodaji, osnovaće pet novih partnerstva koji pomažu u ostvarenju ciljeva na nedovoljno razvijenim tržištima i obaviće 50 kontrola dobavljača lekova kako bi se obezbedili standardi.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!