VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

Србија

Čips od jabuke - savršena slatka grickalica

Ukoliko ste ljubitelj grickalica ili volite da „pregrizete“ nešto između obroka, preporučujemo vam čips od jabuke! Ova zdrava alternativa uobičajenim slatkišima i brzoj hrani zavaraće glad i ojačaće vaš imuni sistem. Evo kako da je napravite.

Ove jabuke su najbolje za pravljenje čipsa
Čips se pravi od sušenih jabuka. Ukoliko ste u mogućnosti da birate, za sušenje su najbolje jabuke koje su krupne ili srednje veličine, koje imaju tanju koru i manju semenu ložu. Takođe, bilo bi dobro da izaberete one koje su blago kisele i bogatije suvom materijom.

Priprema jabuka za sušenje
Da biste pripremili ovu grickalicu potrebno je da odaberete 5-6 jabuka i da ih:

operete,
obrišete,
osušite,
izvadite im sredinu sa semenkama,
isečete na debljinu od 1-2 mm.
Da jabuke ne bi potamnele, posle sečenja ih stavite u posudu sa hladnom vodom u kojoj ste prethodno rastvorili kašičicu soli. Da ih pripremite za sušenje samo ih izvadite iz te posude i papirnim kuhinjskim ubrusom otklonite višak vode.

Nakon toga jabuke idu na sušenje.

Načini sušenja jabuka
U zavisnosti od toga kada stavljate jabuke na sušenje, i kakvom tehnologijom raspolažete, izdvajaju se različiti načini sušenja:

Na otvorenom - traje dugo, zahtevan je i pogodan za letnje sorte jabuka. Možete sušiti celu količinu odjednom, ali morate se paziti insekata i vlage. Isečene jabuke prostrite u tankom sloju po čistoj podlozi ili ih nanižite na konac, i sušite na suncu 3-4 dana, ili u hladu 7-8 dana.
U rerni šporeta - ne možete sušiti celu celu količinu ali sušenje kraće traje. Isečene kriške postavite na pleh u tankom sloju i sušite na 75 stepeni. Ostavite vrata rerne malo otvorena, a pri kraju sušenja smanjite temperaturu na 50-55 stepeni. Tokom sušenja jabuke se moraju redovno proveravati i mešati. Sušenje ovom metodom traje 7 časova, a jabuke na kraju treba da budu svetle, a ne tamne ili zagorele.
U mirkotalasnoj pećnici - treba vam svega nekoliko minuta.
U sušilici voća i povrća - najbolji metod sušenja, ako raspolažete ovim uređajem.
Ukoliko sušite jabuke u rerni, posle potapanja u vodi stavite kriške jabuke na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Papir stavljamo da se jabuke ne bi lepile za tepsiju. Kriške ređajte u jednom sloju, a dozvoljeno je i da se neke i preklope jer sušenjem dolazi do njihovog skupljanja.

Bilo bi zgodno da imate rernu sa ventilatorom kako biste mogli da stavite u nju više tepsija istovremeno. Tako će vam se više trošenje struje isplatiti.

Začinite i dodajte nove ukuse
Jabuke su same po sebi ukusne, ali ne može škoditi da ih malo oplemenite nekim začinima i dodacima. Možete ih obogatiti dodavanjem:

limunovog soka,
meda
cimeta,
rogača.

Ukoliko se odlučite za dodavanje ovih sastojaka, samo uvaljajte jabuke u njih pre pečenja ili sušenja.

Čips od jabuka dobar je kao zamena svežim jabukama, u onim mesecima kada ih nema u tom stanju. Zbog svoje hrskavosti i osvežavajućeg ukusa, ali i zdravih svojstava, biće savršena zamena za slani čips na koji ste navikli.

VITA RES

from

RESEN

(processing of fruits & vegetables, production of concentrates, purees, and frozen apple cubes)

+38975421259

About Us

Cyber Green Market (CGM) is a Web Platform that promotes the Export and Wholesale of Agricultural Products, Forest fruits, and their Secondary Products from the Balkan Peninsula.

Retail

In the retail section you can also find machines, home and garden tools, work uniforms and everything you need for your farm work. You can order all this from our already verified sellers from the largest online stores in the world.

CGM Ali

Do you want to sell your products on Alibaba, but you don't want to pay $4,999 per year for an Alibaba premium account? Apply for a "CGM Ali" account here, choose one of our plans, and for just $199 per year start selling on Alibaba right now!

© 2018 Elektronski Zelen Pazar LLC Resen